Julkaistu 20.03.2024

Eetu Kolehmainen valmistautuu Sevillassa kevään olympiakarsintoihin

Mikkelin Melojien Eetu Kolehmainen suuntaa kohti Espanjan aurinkoista Sevillaa valmistautuakseen kevään olympiakarsintoihin. Viikko 19 on merkitty kalenteriin punaisella, sillä silloin ratkeaa yksi ja viimeinen Euroopan maapaikka. Kilpailun jännitys on korkealla, kun Serbia, Latvia, Puola, Italia, Ruotsi, Norja, Tanska ja Ranska lähettävät edustajansa tavoittelemaan kisapaikkaa. Voittaja etenee suoraan olympialaisiin.

Eetulla ja hänen parinaan toimivalla Jeremy Hakalalla on edessään tiukka haaste. Kireän kilpailuaikataulun takia yrittävät vain kaksikolla kisoihin. Karsintojen voitto vaatii huippusuoritusta ja täydellistä onnistumista.

Sevillan leiri on merkittävä askel kohti unelmia, sillä kaupungin tarjoamat harjoittelumahdollisuudet ovat loistavat. Joki tarjoaa hyvät puitteet melontatreeneille 7 kilometrin matkalla. Eetu ei ole yksin harjoitusleirillä, vaan muita maita edustavat melojat ovat myös hyödyntäneet Sevillan tarjoamia mahdollisuuksia. Erityisen kovakuntoiseksi kilpakumppaniksi on osoittautunut belgialainen Artur Baiters.

Leirin pääteemana on kehittää kilpailukykyä ja nostaa kisavauhti mahdollisimman korkealle. Kolme ja puoli viikkoa kestävä leiri tarjoaa intensiivisen valmistautumisjakson ennen kauden ensimmäisiä kisoja Kööpenhaminassa, missä Pohjoismaiden ja Viron parhaat melojat ottavat mittaa toisistaan. Sloveniassa odottaa vielä viimeinen valmistava leiri ennen matkaa Unkarin Zegediin, missä olympiakarsinnat ratkaistaan.

Eetu Kolehmainen ja Jeremy Hakala ovat valmiina kohtaamaan haasteet ja tekemään kaikkensa olympiapaikan eteen. He ovat valmistautuneet huolellisesti ja tähtäävät kohti kirkkainta kisamenestystä.