Julkaistu 01.07.2024

Eetu Kolehmainen meloi seitsemänneksi nuorten (alle 23 v) EM-kilpailuissa

EM-kisat melottiin Bratislavassa viime viikonloppuna

Mikkelin Melojien Eetu Kolehmainen (22) meloi ensimmäistä kertaa arvokisojen finaaliin sijoittuen seitsemänneksi nuorten EM-kilpailuissa Bratislavassa, Slovakiassa. ”Kilpailun taso oli kova, kärki meloi senioreiden vauhtia”, tuumi kisareissulta kotiin Mikkeliin palanut Kolehmainen. Pitkä kisarupeama söi parhaan terän vetojen lopusta. Aivan maaliin saakka eivät hyvin alkaneet vedot jaksaneet kantaa. Viimeiset sata metriä oli raskasta, pohti Kolehmainen.  

Kevään kisaputkeen on mahtunut kansainvälinen kilpailu Kööpenhaminassa, olympiakarsinnat ja maailman cupin kilpailut Unkarin Szegedissä, jonka jälkeen oli kuukauden harjoittelujakso Mikkelissä. Sitten olivat vuorossa sekä senioreiden että junioreiden EM- kilpailut Unkarin Szegedissä ja Slovakian Bratislavassa. ”On saanut matkustaa ja kilpailla pitkä talven jälkeen”, joka meni pääosin Espanjan Sevillassa.  

Nyt on hetki aikaa levätä. Ensi viikonloppua on SM-kilpailut. Sitten kisat ovatkin toistaiseksi ohi. Maailman mestaruuskilpailut melotaan syyskuussa Samarkandissa, Uzbekistanissa. Niihin valinnat tehdään myöhemmin, ja osallistuminen on tässä vaiheessa muutenkin epävarmaa, kertoi Kolehmainen suunnitelmistaan.

Mikkelin Melojat onnittelee Eetua ensimmäisestä arvokisafinaalista ja 7. sijasta. Kakkua ja kahvia tarjolla Eetun tukijoille ja seuraväelle Melapirtillä torstaina Kaihu cupin yhteydessä klo 17.30.

Tervetuloa!